maanantai 27. marraskuuta 2023

YRTTISIIRAPIN VALMISTUS

 Yrttisiirapit ovat juoksevia ja ne säilövät yrttiä hyvin myöhempää käyttöä varten. Hyvässä yrttisiirapissa on runsaasti sokeria, joka estää siirapin käymisen ja homehtumisen. Hyvässä siirapissa on myös paljon vettä, jotta se ei kiteytyisi.


Yrttisiirappi on erinomainen apu yskäään.


Yrttisiirapin perusohje

1 l vettä
3 dl hienonnettuja tuoreiden yrttien maanpäällisiä osia tai vaihtoehtoisesti
15- 20 g kuivattujen yrttien maanpäällisiä osia tai
2,5 dl hienonnettuja tuoreita tai kuivattuja juuria
425 g sokeria (itse käytän mieluiten luomu ruokosokeria)


Kaada yrtit ja vesi pieneen kattilaan, kiehauta ja anna kiehua hiljaisella 10- 15 minuuttia, jonka jälkeen siivilöi yrtit pois.

Jos haluat vahvempaa siirappia, lisää uusia yrttejä samaan nesteeseen, kiehauta ja anna kiehua 10- 15 minuuttia, siivilöi.

Kaada 2 dl nesteestä takaisin kattilaan ja lisää sokeri. Pienennä lämpö minimiin ja hämmentele, kunnes sokeri on täysin sulanut.

Kaada siirappi puhtaaseen lasipurkkiin ja sulje se tiiviillä kannella. 

Nimeä ja kirjoita päivämäärä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti