tiistai 21. huhtikuuta 2015

KANERVA

Kanerva
Kanerva sisältää mm. runsaasti parkkiaineita, flavonoideja (rutiini), piitä, parkkiaineita ja haihtuvia öljyjä.

Kanervan kukista ja kukkivista versolatvoista valmistaan teetä. Kanervalla on rauhoittava vaikutus ja se auttaa lievittämään unettomuutta, kiihtymystä, rauhattomuutta, virtsatietulehduksia ja eturauhasvaivoja. Sitä voi käyttää myös alhaiseen verenpaneeseen, hengitystievaivoihin, maksa- ja sappirakkovaivoihin, reumaan ja kihtiin. Tee on myös hyvä ripulin ja mahakatarrin hoidossa.

Jos saat helposti mustelmia, siihen voi olla syynä hiussuoniston heikentynyt kunto. Rutiinin tehtävänä on lisätä hiussuonten vastustuskykyä, jotta verenvuotoa ei aiheutuisi kovin herkästi. Myös pii edistää viottuneiden kudosten paranemista.

Kanervakylvyä kannattaa kokeilla, jos sairastat reumatismia tai kihtiä.KANERVATEE:

2 tl kuivattuja kukkia ja lehtiä
2 dl kiehuvaa vettä

Yrtit kiehautetaan vedessä tai vastaavasti voit laittaa yrtit kuppiin ja kaataa veden niiden päälle. Annetaan vetäytyä kannen alla 10 minuuttia. Siiviöi ja nauti hitain kulauksin.

Jos juot kanervateetä nukahtamisvaikeuksiin, juo kupillinen teetä hitaasti nauttien noin 3 tuntia ennen nukkumaan menoa.

Vatsatulehduksen hoidossa juodaan kupillinen kanervateetä 30 minuuttia ennen ateriaa. Näin kasvin suojaava ja parantava vaikutus pääsee vaikuttamaan ennen ruoansulatustoimintaa.

Mustelmien ehkäisemiseksi tai niiden paranemisen nopeuttamiseksi juo kupillinen kanervateetä 3 kertaa päivässä; aamulla, päivällä ja illalla kolme tuntia ennen nukkumaan menoa. Tämän jälkeen pidetään 2 viikon tauko ja toistetaan hoitojakso tarvittaessa.


KANERVAKYLPY:

2 l kiehuvaa vettä
kanervan kukkia

Tuore kasvi: peitä kanervat vedellä

Kuivattu kasvi: laita kanervat kattilaan ja lisää kolme kertaa kanervien tilavuuden verran nettä.
Kiehauta ja anna hautua 15 minuuttia, siivilöi ja kaada kylpyveteen.
Lisäää kylmää vettä, kunnes lämpötila on sopivan tuntuinen. Istuudu kylpyyn ja nauti.

Kokeile kylpyä reumatismiin ja kihtiin.
Kylpy rentouttaa.VAROITUKSET:

Kanerva voi nostaa verenpainetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti